Курсове по Гръцки език град София

Βουλγαρικά για Έλληνες

Στους Έλληνες φίλους μας προσφέρουμε μαθήματα βουλγαρικής γλώσσας – ατομικά ή σε μικρά γκρουπ.

  • Στα μαθήματά μας χρησιμοποιούμε το βιβλίο «Здравейте! Учебник по български език за чужденци» του Νέου Βουλγαρικού Πανεπιστημίου, αλλά και διάφορα εγχειρίδια εκμάθησης βουλγαρικής γλώσσας ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του καθενός.
  • Δημιουργούμε ένα ευχάριστο φιλικό περιβάλλον όπου μαθαίνουμε μαζί, διασκεδάζοντας. Επειδή μαζί μπορούμε!

Ако искаш да учиш гръцки език приятно и интересно, да се запознаеш със съвременната култура на съседна Гърция, тук е твоето място.

Какво правим в нашите курсове по новогръцки език?

Преподаваме с удоволствие и ентусиазъм на всички, които имат желание да се запознаят със съвременния гръцки език и културата на гърците.

Какво предлагат нашите курсове по гръцки език?

  • Групово или индивидуално обучение на младежи и възрастни, на които гръцкият език ще е полезен за работа или за свободното време.

Групово или индивидуално обучение на деца от смесени българо-гръцки бракове, които ще могат пълноценно да общуват със своите роднини и приятели в Гърция.  

Предлагаме също индивидуално или групово обучение по български език за чужденци.

  • Превръщаме класната стая в място на среща между различни култури, в което се чувстваме приятно и учим, докато се забавляваме.

Как преподаваме съвременен гръцки език?

  • Прилагаме адаптирани подходи на преподаване, съобразно възрастта и интересите на курсистите.
  • Работим със съвременни учебни системи (Ελληνικά Α’, Ελληνικά Β’, Επικοινωνήστε ελληνικά, Ακούστε ελληνικά и др.), разработени според Европейската рамка за изучаване на чужди езици за всяко ниво – А1, А2, В1 и В2., и развиващи основните устни и писмени умения за разбиране и общуване.
  • За целите на всеки курс или индивидуален урок разработваме собствени дидактически материали (презентации, песни, видео и игрални филми), които ни позволяват да развиваме различните видове компетенции.
  • За желаещите можем периодично да организираме и допълнителни пътуващи семинари „Гръцки език на колела“, по време на които с учебна цел се посещават интересни места в Гърция и островите, и които дават възможност за практическо и пряко общуване с носителите на гръцкия език и култура. 
  • На малките деца предлагаме обучение под формата на забавление, като използваме различни игри и занимания, които отговарят на детското любопитство, развиват въображението и способността за непосредствено учене и общуване на чужд език.